Sterker inkopen

Wat houdt het in?

‘Sterker Inkopen’ is een uniek trainingsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor professionals binnen het inkoopvak. In deze training leer je hoe je communicatieve- en mentale vaardigheden optimaal kunt inzetten om het beste uit jezelf te halen, zelfs in de meest stressvolle situaties.

In ons trainingsprogramma wordt je uitgedaagd en krijg je de nodige handvatten aangereikt om beter om te gaan met drukte en stress, je persoonlijke veerkracht te vergroten en met meer zelfvertrouwen en effectiviteit leert communiceren. Door het verbeteren van de mentale vaardigheden, kunnen inkopers hun kennis en kwaliteiten volledig benutten, wat resulteert in betere prestaties, hogere productiviteit en meer werkplezier.

Onze trainers hebben jarenlang ervaring in het inkoopvak en koppelen deze ervaring aan de kennis en expertise die zij hebben op het gebied van communicatie en mentale kracht.

1. Verbeter je communicatievaardigheden

1. Verbeter je communicatie-
vaardigheden

‘Sterker Inkopen’ helpt je om je communicatievaardigheden te verbeteren, zodat je de vaardigheden en het zelfvertrouwen krijgt om krachtig deel te nemen aan elk gesprek. Je leert hoe je kunt anticiperen op mogelijke weerstand en hoe je succesvol op een sterke, duidelijke en gepaste manier kunt reageren. Met onze hulp kun je er zeker van zijn dat je elk gesprek dat op je pad komt met succes en vertrouwen aankunt.

Daarnaast leer je hoe je verbale en non-verbale signalen kunt gebruiken om je boodschap op een impactvolle manier over te brengen. Hierbij leren we je hoe je je lichaamstaal kunt aanscherpen om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerd en innemend overkomt.

Aan het einde van de workshop heb je alle tools in handen om jezelf op een sterke en krachtige manier uit te drukken.

2. Vergroot je mentale kracht

Als inkoper binnen een organisatie wordt er veel van je verwacht. Inkopers die deelnemen aan ‘Sterker Inkopen’ worden getraind in het inzetten van mentale vaardigheden om beter om te gaan met de druk en stress die dit vak met zich mee kan brengen. Een inkoper die mentaal sterk is, kan zijn potentieel volledig benutten. Het vergroten van mentale kracht draagt niet alleen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de inkoper, maar ook aan het succes en de groei van de organisatie.

De mentale vaardigheden die aangereikt worden zijn gedachtencontrole, visualiseren, actie-reflectie en energiemanagement. Middels actieve werkvormen en praktijkvoorbeelden uit de groep laten we de deelnemers de vaardigheden zoveel mogelijk oefenen en is er de mogelijkheid om hier direct op reflecteren. ‘Wat heeft het mij gebracht?”, “Hoe ga ik het voor mijzelf zo succesvol mogelijk inzetten en hoe ziet dit er dan concreet uit?”.

Teamtrainingen

Door onze trainingen specifiek te richten op bedrijven en teams, kunnen we een unieke ervaring bieden die zowel de inhoudelijke samenwerking als de teamdynamiek verbetert. Wanneer je gezamenlijk een training volgt, spreek je hierna dezelfde taal en ben je in staat om elkaar niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook mentaal te coachen. Dit zorgt voor meer begrip en verbinding op een diepere laag, wat resulteert in een meer effectieve en plezierige samenwerking.

Tijdsbesteding

De initiële training duurt twee dagen en kan zowel incompany als op een door ons verzorgde locatie worden gegeven. Wij geloven dat met name de borging na de training bepaalt of de training en hetgeen dat is aangereikt, blijvend succesvol is. Wij besteden daarom ook na de training aandacht aan de manier waarop de deelnemers wat ze hebben geleerd kunnen vasthouden. Dit doen we door het begeleiden van intervisie, korte boost-sessies en inspirerende mailings. Het een en ander kan ook in hybride of online vormgegeven worden.

Wil je meer informatie over Sterker Inkopen?
Neem dan gerust contact met ons op, dan lichten wij het graag toe!